A WORLD FULL OF CRAFTS

Playbox affärsidé är enkel. Vi vill göra det lätt och roligt att skapa. Det gör vi genom att erbjuda ett brett sortiment av produkter för pyssel, hobby och lek till bra priser.

Vi tycker att bland det roligaste som finns är att skapa och göra saker med sina händer. Att låta fantasin få flöda fritt och tillverka föremål för eget bruk, dekoration eller för att ge bort ger en stor glädje och tillfredsställelse. Att dessutom kunna pyssla tillsammans med sina kompisar, klasskamrater, barn eller föräldrar innebär en alldeles speciell gemenskap som är svår att ersätta. Vi älskar helt enkelt pyssel i alla dess former!

Genom att lyssna på våra kunder och i nära samarbete med våra leverantörer har Playbox produktteam tagit fram ett handplockat sortiment för olika former av kreativt skapande. Vi erbjuder ett brett urval av produkter för scrapbooking, smyckestillverkning, pärlplattor, säsongsbetonat pyssel och mycket mer. Men vi säljer också enskilda material såsom tyg, garn, tråd, papper, lim, fjädrar, flirtkulor och annat som du kan skapa alldeles fritt med. Vill du göra det riktigt lätt för dig har vi även färdiga material- och pysselsatser med allt som behövs för att göra något originellt och fint.

Så oavsett om du är barn eller vuxen, pysselproffs eller glad amatör hoppas vi att du finner glädje och nytta i våra produkter.

 

 

PLAYBOX AB

Det var ur glädjen i skapandet och leken som grundaren Per-Erik Johnsson fick idén om att starta Playbox. I slutet på 70-talet började han producera och sälja kreativa leksaker på marknader runt om i Småland. Verksamheten växte snabbt och under 80-talet reste Per-Erik till Kina för att leta fler spännande produkter. Detta lade grunden till det som sedan skulle bli ”Playbox - den internationella smålänningen i pyssel- och hobbybranschen”.

Sedan dess har företaget växt och utvecklats. Idag innehåller sortimentet över tusen artiklar inom pyssel, lek och hobby. Playbox säljer till skolor, förskolor och fritidsverksamheter via återförsäljare.  Vi vänder oss också till alla kreativa och pysselglada barn och unga, vuxna och äldre konsumenter via detaljhandeln och e-handel.

Vårt sortiment spänner således över pysselmaterial och tillbehör på storpack (grossist) till färdiga pysselsatser och material anpassat för slutkonsumenten (detaljhandel). Våra klassiker är rörpärlor och pärplattor, smyckesset och scrapbookingtillbehör. Våra trendkänsliga produktutvecklare fångar snabbt upp nyheter som utvecklas till storsäljare. Våra kunder finns idag representerade i ett 30-tal länder med Sverige och Tyskland som våra största marknader.

Kunden först är vår ledstjärna på Playbox. Detta innebär att vi eftersträvar högsta möjliga kvalitet, servicenivå och leveranssäkerhet i relationen med våra kunder. Eftersom vi är ett litet familjeföretag med korta beslutsvägar har vi möjlighet att vara extra snabba och extra flexibla. De flesta av våra produkter är dessutom framtagna tillsammans med våra kunder eftersom det är de som vet allra bäst vad de vill ha.
 

VÅRT ANSVAR

Vi ställer höga krav på våra leverantörer, såväl svenska som från andra länder och jobbar bara med leverantörer som vi har träffat. Besök på fabrikerna är ett led i vårt arbete med produktutveckling. Genom dialog och närvaro kan vi också förvissa oss om att kraven på kvalitet och säkerhet på våra produkter är uppfyllda, samt få värdefulla förslag till hur produkterna kan förbättras eller sortimentet utökas.

Playbox har genom otaliga resor till Kina utvecklat en unik kunskap om produktion i landet, och skapat nära relationer med lokala tillverkare. Med kunskap om material och produktion uppnår vi inköpsfördelar som resulterar i attraktiva priser till våra kunder. Sedan 2014 finns vi på plats med ett inköpskontor i Hangzhou med egen personal.

Direktkontakten med leverantörerna är viktig av flera skäl. Vi har också möjlighet att på plats bilda oss en uppfattning om den lokala arbetsmiljön och arbetsvillkoren för de anställda i fabrikerna. Vi har en löpande dialog med våra leverantörer kring miljöaspekterna och den miljöpåverkan som sker i produktionen och transporten av våra produkter. Vårt arbete kring miljöpåverkan är alltid högt prioriterad, och vi jobbar med att ständigt flytta fram våra positioner för att bli så resurseffektiva som möjligt och inte belasta miljön mer än nödvändigt.

Som ett led i vårt arbete med ständiga förbättringar kommer vi under 2015 att utöka vår egen packning av produktset i vårt lager i Älmhult. Genom att köpa in stora kvantiteter av exempelvis pärlor och andra artiklar och packa dem hos oss på plats kan vi effektivisera transporterna, samt få ökad kontroll på kvaliteten.

De krav vi ställer på våra leverantörer och affärspartners ställer vi också på oss själva. En trivsam arbetsplats där alla känner sig delaktiga i företaget, och en god arbetsmiljö är en viktig grund för Playbox utveckling. Att vara ansvarstagande, känna till och arbeta i enlighet med gällande nationella och internationella lagar, förordningar och riktlinjer samt att hålla en god affärsetik gäller självklart Playbox egna verksamhet, vår ledning och styrelse.

Playbox AB är medlem i ICTI (International Council of Toy Industries via Leksaksbranschen. Delar och färdiga produkter testas noga och godkänns enligt den europeiska säkerhetsstandarden för leksaker EN71 samt kraven enligt kemikalieförordningen REACH. Våra leverantörer följer ICTI:s och/eller BSCI:s samt FSC:s normer och riktlinjer.


 

 

 

 

 

 

 

Playbox AB    •    Spångatan 4, 343 34 Älmhult, Sweden    •    Phone: +46 476 602 10    •    Fax: +46 476 602 16    •    E-mail: info@playbox.se